Wijn Frankrijk

Genieten van de wijn in Frankrijk en het eten van de Bourgogne en logeren tussen de fruitbomen in een Buiten Hotel voor een culinaire vakantie. Welkom in Les Nourrits in de prachtige streek Yonne/Bourgogne in Frankrijk. Onze luxe mini camping bestaat uit een zeer groot stuk land met fruitgaard met 4 luxe tenten met eigen badkamers. Ons Buiten Hotel ligt op de grens van de Bourgogne en Champagne, vlakbij Chablis.

Wijn uit de omgeving Bourgogne (Frankrijk)

Wij hebben inmiddels veel geproefd en onze ervaringen met wijn in Frankrijk willen we jullie niet onthouden, maar er valt nog altijd veel te ontdekken. Als je een goede producteur ontdekt houden wij ons altijd aanbevolen. Wij zijn ook echt begonnen als leken.

In dit gebied wordt cider gemaakt en de wijngebieden hier zijn in drie gebieden te verdelen:

De ervaring heeft geleerd niet meer dan 1 gebied op 1 dag te doen. Bij de plaatselijke producteurs krijg je veel te proeven.

Kwaliteit wijn Frankrijk

Soms tref je het gewoon slecht, maar als je weer een pareltje hebt ontdekt maakt dat veel goed. Ieder jaar in september of oktober proberen we de beste wijnen voor het seizoen voor jullie uit te kiezen. Onze wijnboeren zijn erg enthousiast over ons BuitenHotel en serveren jullie graag mooie wijnen om te proeven.

Door de jaren hebben wij wel wat vaste adressen opgebouwd waarvan we zeker weten dat ze ieder jaar OK zijn en waar we een beetje vaste klant geworden zijn.

Wil je meer weten over de wijn in Frankrijk, lees dan hier verder!

Bij het Buiten Hotel gaat het om:

  • Glamping (luxe kamperen: in Frankrijk)
  • Gastronomie
  • Wijn & Champagne uit Frankrijk

Je verblijft in een luxe ingerichte tent waarin kamperen ineens niet meer behelpen is. In de tenten vind je een luxe opgemaakte boxspring. De tenten zijn geschikt voor 2 personen en huisdieren zijn niet toegstaan. Ook vind je twee loungestoelen en de tent heeft een houten vloer. Verder vind je in het keukengedeelte een gaspitje om een kop thee te zetten, een eitje te bakken of een eenvoudige maaltijd te bereiden. Je kunt het keukenblok ook buiten neer zetten. Het is toch altijd leuker in de openlucht te koken. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de grote buitenbarbecue.

Voorzieningen bij luxe kamperen in Frankrijk

De ingerichte tenten zijn voorzien van elektriciteit, licht, een ventilator of kacheltje en een koelkastje. In het oude buffet vind je voldoende serviesgoed en bestek (van echte ouderwetse origine). De wijnglazen zijn echte proefglazen om goed te kunnen genieten. Verder is goede koffie natuurlijk altijd belangrijk, dus daarom verwennen we je met een echt Nespresso-apparaat met voldoende koffie.

Wijn in Frankrijk