Wijnen, Champagne en cider

In dit gebied wordt cider gemaakt en de wijngebieden hier zijn in drie gebieden te verdelen:

De ervaring heeft geleerd niet meer dan 1 gebied op 1 dag te doen. Bij de plaatselijke producteurs krijg je veel te proeven. Kaas en brood in de auto mee want je moet ook nog heel terug rijden. Het is echt erg leuk om kennis te maken met de Franse wijnboeren. Ze vertellen je graag hun geschiedenis en alles over hun wijn. Wij hebben inmiddels veel geproefd en onze ervaringen willen we jullie niet onthouden, maar er valt nog altijd veel te ontdekken. Als je een goede producteur ontdekt houden wij ons altijd aanbevolen. Wij zijn ook echt begonnen als leken.

Kwaliteit franse wijnen

In het begin wisten wij ook niet dat de kwaliteit van de wijn per jaar verschilt en dat in de dorpen niet altijd dezelfde producteur de beste wijn per jaar heeft. We gebruiken ook de Guide Hacette (kwalificatiesysteem franse wijnen) om onze zoektochten te vergemakkelijken en je kunt hem van ons lenen. Verder zijn de bewoners van het dorp altijd bereid om hun mening te geven over wie de beste is, maar daar klinken toch altijd familierelaties in door, dus dat garandeert niets.

Soms tref je het gewoon slecht, maar als je weer een pareltje hebt ontdekt maakt dat veel goed. Ieder jaar in september of oktober proberen we de beste wijnen voor het seizoen voor jullie uit te kiezen. Onze wijnboeren zijn erg enthousiast over ons BuitenHotel en serveren jullie graag mooie wijnen om te proeven.

Door de jaren hebben wij wel wat vaste adressen opgebouwd waarvan we zeker weten dat ze ieder jaar OK zijn en waar we een beetje vaste klant geworden zijn.